Ik ben er helemaal klaar mee, oh wacht.. toch niet

Door Douweegbertje op woensdag 1 oktober 2014 23:01 - Reacties (101)
Categorie: offtopic, Views: 22.121

Altijd leuk, dingen op het internet gooien om vervolgens wat sneren te geven. Vervolgens niet open staan voor een discussie, hoewel dat zowel negatief als positief kan uitvallen.
Iedereen heeft een mening, en vooral online is dat vaak recht voor zijn raap. Welkom op het internet.

Wees echter niet zo zwak om een "zielige" blog aan te maken over hoe moeilijk je het hebt. Serieus praten over andere mensen, zelf dingen aangeven dat het misschien wel over het fucking niveau gaat van personen of van berichten zelf maar dan wel de reacties uitschakelen...

Om heel eerlijk te zijn; ik geef er wel om wat mensen over mij zeggen, maar dat zal mijn leven nooit beïnvloeden. Ik zal ook nooit de makkelijkste weg kiezen of maar "weg gaan" omdat ik het niet aan kan of omdat misschien een groepje mensen mij niet mag.

Mocht je nu al dit stuk hebben gelezen en je afvragen; waar heb je het nou over?
Terra Dragon Stop: Ik ben er helemaal klaar mee
Waar vervolgens toch -weer- een blog komt waarin er wordt doorgegaan.

Weetje, verder allemaal prima maar ik wil er graag over praten, dus dan maak ik zelf wel een blog waar iedereen over je kan praten (en mij natuurlijk :) ) Een beetje de reacties uit zetten, het zou verboden moeten worden op een blog. Zelf lekker je mening geven, maar de rest de mond snoeren.

Ongeacht wat ik over jou vind, of over de kwaliteit van je blogs: ik vind deze manier hoe je dingen doet ronduit zwak. Groei wat ballen. Je maakt blogs o.a. voor je zelf en misschien voor een selecte groep die het wel interesseert. Als jij nou helemaal into scheren bent, boeieeeeend... praat er dan over.

Alles was overigens prima geweest als je misschien je blog afschermt voor commentaar, maar op het moment dat je zelf wel je mond open trekt over anderen maar zelf geen tegenspraak duld ben je naar mijn mening verkeerd bezig.

Mijn mening: maak een keuze:

- Verwijder alles waar je over iemand anders praat, of een bedrijf of wat dan ook.. en dan mag je van mij part je eigen reacties uitzetten.
- Blijf hier weg
- Zet alles open, geef je eigen mening en ga lekker door hoe je zelf wilt.

Tbh.. ik snap je situatie, maar je trekt het je te veel aan. Wees niet zo melodramatisch, groei wat ballen en hup ga door met jij leuk vindt.

Muizen, DPI en sensitivity voor games

Door Douweegbertje op zaterdag 19 oktober 2013 15:16 - Reacties (16)
Categorie: games, Views: 29.629

DPI is Dots per Inch of eigenlijk "Pixels per inch". In feite hoe hoger je DPI, hoe verder je curser beweegt per inch dat je je muis beweegt. Indien we even alle software- en hardwarematige settings weg laten kun je stellen dat je DPI directe invloed heeft op je sensitivity. Hoe hoger je DPI, des te "gevoeliger" je muis is in termen van cursor snelheid.
Het belangrijkste aan dit verhaal is het feit dat er totaal geen precisie verlies in dit "proces" optreed. In feite kun je het zo zien dat de verhoging van een hardware matige DPI setting binnen de
technische mogelijkheden van een muis zit. Of je nu op 800 DPI zit of 4000 DPI veranderd er totaal niets een precisie.

Om dit even in "wiskundige termen" te verwoorden:

Met een DPI van 400, zul je dus 400 pixels (cursor) bewegen indien je muis 1 inch beweegt. In feite heb je dan 3.2 inch (muis) beweging nodig om de lengte van een 1280x1024 resolutie te overbruggen. Indien je muis op 800 DPI zit, heb je dus 800 pixels (cursor) beweging per inch, wat dus zou inhouding dat je 1.6 inch "maar" hoeft te bewegen met je muis om het zelfde te bereiken.

Nogmaals; los van overige settings betekend dit gewoon dat je sensitivity van je muis hoger kan zijn, terwijl je qua ruwe precisie niets inlevert (los gelaten van het feit of jij met 2x zo'n hogere sens. even makkelijk een pixel kunt raken).


Waar gaat het mis?

In Windows (en games) kun je ook nog eens je muis snelheid aanpassen. Dit zijn 'ticks' van in totaal 11. De optimale setting is hier 6/11 (tick 6 van de 11). Dit resulteert in een 1:1 ratio van de muis pixels naar scherm pixels. Als voorbeeld van een 400DPI muis, zul je dan vervolgens ook echt 400 pixels bewegen.

Bij 7/11 zal de computer 1.5 pixel per "muis pixel" genereren, bij 11/11 zal dit zelfs 3.5 zijn. Bij 5/11 zal dit dan weer 0.75 pixels zijn. Indien we even vanuit gaan van 7/11 betekent dit dat Windows gewoon pixels gaat overslaan.
Niet alleen is dat een probleem, het probleem zit hem ook in het feit dat we geen halve pixels hebben. Stel dat jij je muis van 1DPI (even simpel gemaakt) één inch zou bewegen, dan zou je bij een 6/11 verhouding 1 pixel op het beeld bewegen.
Bij een 7/11 verhouding zou dit dan 1.5 pixel zijn, iets wat dus niet kan en "problemen" gaat opleveren qua precisie.

Voorbeeld:

http://fpsgod.com/wordpress/media/winsenspaintsm.png

In feite kun je eventueel wel de slider aanpassen, maar dan moeten dit even 'even' stapjes zijn (2-4-6-8-10). Zo elimineer je in elk geval het feit dat je met halve pixels gaat zitten.

Low sens is beter!

Ja en nee.

Het probleem is dat de meeste er vanuit gaan van het feit dat je al je settings hebt verpest. Er zijn namelijk veel mensen die hun sens ingame of in windows vrij hoog gaan zetten met een middelmatige tot slechte DPI. Dit resulteert gewoon in een enorme accuratie verlies. Indien je graag met een hoge sens speelt, zou je DPI daar de grootste rol in moeten spelen.

Mensen die een 800DPI muis hebben met een hoge resolutie kunnen simpelweg nooit een hoge sens hebben die accuraat is.

Wat is het beste dan?

- Je Windows sens staat op 6/11
- Je ingame sens staat op default / 1.0

Vervolgens ga je gewoon je DPI aanpassen totdat je op een fatsoenlijke snelheid zit.

Er speelt geen rol of je met een hoge, middel of lage sens speelt over hoe goed je bent in een spel. Logischerwijs zul je ongeacht elke sens even accuraat kunnen zijn, puur vanwege het feit dat -elke- pixel beschikbaar is om op te klikken en hier niets vaags gebeurt waardoor er pixels worden verzonnen, opgemaakt, overgeslagen.

En persoonlijk?

Daarbij gezegd is het natuurlijk wel logischer dat je beter kunt richten met een lage sens, puur omdat alles "ingezoomed" is voor je muis. Stel dat je een design hebt in photoshop en je wilt één lijn van 1 pixel gaan maken; Dan wil je inzoomen om precies die pixel te kunnen pakken. Zonder uitzoomen kun je hem vast ook wel "maken/raken" maar dan wordt het toch iets lastiger. Idem voor games: een lage sens geeft je veel meer accuratie in wat je wilt doen.

Voor een game als Starcraft zou je eventueel juist een hoge sens willen hebben, misschien voor fast-paced zoals Quake ook. Voor Counter strike zou je juist een lage sens willen omdat je in feite nooit een 180" graden draai hoeft te maken.

Voor mij persoonlijk hou ik alles vrij laag, afhankelijk op welke resolutie je speelt en wat voor FOH je game heeft zou je zelfs met 800 DPI genoeg hebben. Ik heb ruime tijd op 800DPI gespeeld wat voor mij in een lage sens resulteerde. Voor games zoals CS en BF is dit ideaal.

Ik ga ervan uit dat mijn "vijand" altijd binnen een bepaald aantal graden zit, waardoor ik dan meer kan focussen op het aimen, dan het beeld 24/7 te gaan draaien.

Conclusie

Zolang jij je settings fatsoenlijk hebt staan kan niemand een argument opgooien dat je absoluut in de minderheid bent om accuraat te kunnen schieten. In feite zit er dan geen verschil hardwarematig waardoor het identiek is, behalve dat de één zijn muis meer/minder hoeft te bewegen.

Indien je dan wel reëel gaat denken zou je tot een conclusie moeten komen dat een lage sens voor FPS's die niet al te fast-paced zijn beter zou moeten zijn. Vooral als je zelf beter zou willen worden in zo'n game (counterstrike of BF als voorbeeld) zou je toch echt op een lagere sens moeten gaan spelen. Uiteindelijk zul je dan 'nog' beter worden dan dat je nu bent met een hoge sens.

Het argument: "Ja maar ik schiet er nu al 100 af in een potje" doet eigenlijk niet veel. Even een weekje oefenen op een lage sens voor zo'n spel en het vervolgens nog eens proberen zou wellicht dan in 150 kills resulteren.

Argumenten dat je RSI krijgt, niet zo'n grote muismat hebt, niet als een debiel wilt swippen met je muis zijn dan wel weer goede argumenten en dat is jouw goed recht. Wees alleen wel even eerlijk dat je beter zou kunnen zijn met een lage sens, maar je dit gewoon niet wilt om andere redenen.

De algemene verloedering door de techniek

Door Douweegbertje op zondag 16 juni 2013 10:59 - Reacties (12)
Categorie: games, Views: 4.586

Ik zat een beetje op tweakers en dan komt er van alles voorbij, uiteindelijk is dat een aanleiding geweest voor dit blogje. Ik kwam van een medetweaker dit stukje tegen:
MarcoTM's Vlog: Met de buurman aan de noopept

Uiteindelijk heb ik niet veel behoefte om daar een reactie te geven, dus doe ik het hier en breid ik het nog even uit.

Vroegah kregen we vooral een "harde" opvoeding. Papa en mama werkte zich helemaal rond voor hun 8 kinderen. Grote pan aardappels en beter zorgde je er voor dat je het snel opvrat want je at het met 8 man en er was echt niets meer, geen toetje of een zak chips s'avonds.
Tegenwoordig zeurt elk kind; "oh bah dat hoef ik niet", "oh ik eet wel bij vriendje X" of men pakt nog wat te kanen s'avonds bij de TV.
Heel het idee dat iemand hard voor het eten heeft gewerkt is weg, er is een overvloed van alles en heel het BESEF is weg.

Uiteindelijk worden mensen weinig nog geprikkeld. Lekker achter de TV hangen, computeren en een beetje werken. Alles lijkt zo makkelijk. Echter mensen zonder enige vorm van besef vallen zo hard naast de mand.

Ik ben wellicht nog jong (23 jaar), maar ik heb in verhouding een redelijk harde opvoeding gehad. Niet dat ik ooit iets tekort ben gekomen, of dat mijn ouders lastig konden rond komen. Ik had namelijk een aantal regels.
- Rust, regelmaat en reinheid. De 3 R's, zoek het maar op.
- Ik respecteerde mijn ouders huis, mijn ouders zelf en hun inzet in alles wat ze deden.
- Niets kwam vanzelf
- Je moet iets doen, om iets te krijgen.

Uiteindelijk ben ik mijn ouders echt godsgruwelijk dankbaar dat ik zo ben opgevoed. Ik zou er niet aan moeten denken dat ik alles voor lief neem, en boos zou zijn als ik bijvoorbeeld geen mobieltje kreeg. Ik weet nog goed dat vrienden en klasgenoten bijvoorbeeld zo uit het niets een Playstation kregen, een mobieltje en ga zo maar door. Uiteindelijk als ik ze soms nog eens zie, zie je echt dit effect. Amper motivatie voor dingen, alles is lastig en alles is moeilijk omdat je er opeens voor moet werken.

Men heeft gewoon een besef nodig dat je moet werken voor je dingen, niet alleen fysieke producten maar ook voor je leven. Gezond zijn fysiek en in geest vergt gewoon motivatie, discipline en doorzettingsvermogen.

En weer even terug naar het blog die ik las van marco,
Er zijn hier wellicht wat andere omstandigheden, maar het is gewoon kansloos.
Natuurlijk kun je van alles slikken om ervoor te zorgen dat je je wat beter voelt, maar dit is gewoon weer typisch het verhaal van
"geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven."
En hierbij is dus dat pilletje dat visje.

Mochten we even wat dingen in het leven veranderen, dan word ik even met alle respect de vader van Marco. Vervolgens zou ik zijn TV weggooien, zijn computer voor zijn neus met een knuppel in elkaar rammen en vervolgens alle rotzooi in het leven ook weg mieteren.
Zo, en dat is je basis om te leven. Vervolgens pak je 10 wekkers en zorg je dat je er gewoon uit bent om 7 uur s'ochtends, je gaat je zelf verzorgen en je gaat eens wat dingen aanpakken. Je pakt een goede dagindeling, eet gezond en je gaat op tijd naar bed.

En dit zal lastig zijn, maar het is de enige weg.


slot

Een brandstof voor dit blog ligt ook in het feit dat ik deels ziek ben. Ik ben rond januari van dit jaar ziek geworden in de zin dat ik mijn benen amper nog kon bewegen en letterlijk soms door mijn benen heen zakte.
Uiteindelijk ben ik in maart ander halve week opgenomen in het ziekenhuis en daarbij kwam deze ziekte eruit: chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie (CIDP)
http://www.vsn.nl/spierziekten/diagnose.php?diagnose_id=36

Ik was 23 en ik kon niet meer lopen, kon eigenlijk geen ene moer meer.
Uiteindelijk ben ik nog steeds bezig met wat medicijnkeuren en kan ik weer een beetje lopen.

Sindsdien heb ik moeite om een soort van sympathie te hebben voor mensen die "het allemaal zo moeilijk hebben".. Als je gewoon nog kan lopen en dingen kan doen, DOE HET DAN OOK. Het is namelijk te triest en kansloos voor woorden om je koppie te laten zakken, terwijl je er zo "plooop" uit kan komen. Ik liet mijn kop niet zakken, en ik ga gewoon sterk door.

Dus hierbij hoop ik ook dat mensen gewoon eens dingen gaan aanpakken en het er niet bij laten zitten. Er zijn namelijk veel ergere dingen in het leven. Overigens zal ik binnenkort een blog toewijden aan mijn neurologische ziekte.

John Ewbank - Welkom op het internet

Door Douweegbertje op zondag 21 april 2013 12:07 - Reacties (34)
Categorie: web-enzo, Views: 9.648

Laat ik eerst beginnen dat ik het nummer van John Ewbank maar één keertje heb gehoord. Mijn mening doet er niet echt toe maar laat ik zo zeggen dat ik er niet warm van word.

Ik laat het een beetje links liggen, ik heb sowieso niet zo veel affiniteit met het koningshuis en alles er om heen dus ik maak mij er niet al te druk om.

De storm

Ja en dan komen de reacties van mensen, en dit zijn er veel. Wat is hier in feite mis mee? Het is wel Nederland en wij zijn Nederlanders. Het is ons RECHT om überhaupt wat er over te zeggen, of je dit nummer nu wel of niet goed vind. Al was dit nummer zomaar een 'standaard' nummer, hier komen simpelweg meningen over.

The internets

Vroegáh had je geen internet, en nu wel. Hoe logisch is het dat jan en alleman wat op twitter, facebook, blogje of wat dan ook gooien? Welkom in 2013 waarbij het volk en alles en iedereen zich uit via het net. Vroegáh ging je zeiken in je 'vrienden kring' op een vrijdag avond, maar tegenwoordig kun je mooi rellen met ze allen om een groot beeld te geven.

Zoek het zelf op

John Ewbank zit zelf ook lekker op facebook, twitter en dat soort meuk. In feite maalt niemand er om en is het een verkapte positiviteits-guru. Meneer is nog niet zo bekend en heeft eigenlijk geen ervaring met de grote massa. Lekker zijn eigen ding doen, beetje onzin dingen op het internet gooien en allemaal leuke positieve reacties! top!

En dan maak je iets voor het 'land'...

Wat denk je?
Iedereen gaat het tof vinden en ik word op handen gedragen? Ik steek al mijn energie erin en dan moet het goed zijn? Ik ben dagen bezig met allerlei 'top' artiesten en we doen dit voor jullie dus dit is perfect?

John Ewbank, word wakker man.

Niet iedereen vind je dingen goed, wees niet zo naïef en hypocriet. Wat een slappe zak ben je als je wat commentaar krijgt. Iedereen heeft het recht om zelfs je af te kraken. Er zijn geen regels op het internet, en iedereen mag ongefundeerd zijn mening erin knallen.

Geen vertrouwen

Als ik iets maak, dan doe ik dit vanuit mij zelf. Puur op vertrouwen van mijzelf en ik sta hier 100% achter. Als ik twijfel of het gevoel heb dat het niet goed is, dan 'maak' ik het niet.

Ik pak maar even wat grote namen in de muziek industrie; meatlove, the beatles en er zijn er nog wel wat meer. Wist je dat meatlove ongeveer elke platenmaatschappij heeft gehad en keer op keer werd uitgelachen? Hij ging door en zie waar hij is gekomen.

Maar John Ewbank krijgt wat kritiek. Op TV, op internet en overal. Op het moment dat je dan je nummer weggooit, zegt in feite al genoeg dat je dan troep hebt gemaakt waar je niet achter staat.

Jammer joh

Want Johny, ik had er geen moeite mee gehad als dit nummer er bleef, want ik vertrouw je.

Dat ik het misschien niet goed vind, en vele andere ook doet er niets aan het feit dat jij dit nummer mocht maken en ook heb gemaakt. Het is je eigen zwakte dat je er zelf geen vertrouwen in hebt en nergens tegen kan.
Verwijder je facebook, twitter en alle andere zooi. Ga stil in een kamertje zitten met vriendjes die je kont likken en alleen positieve dingen zeggen want anders komt het niet goed met je.

Pak voortaan een projectje waarbij je zeker weet dat je een doelgroepje gaat aanspreken die het tof vind. Hoe naïef ben je als je denkt dat de doelgroep van dit lied (heel Nederland) het super gaat vinden? Dat is namelijk onmogelijk. Hier hebben we dus een producer voor nodig die tegen een stootje kan en achter zijn product staat. Niet iemand die de handdoek in de ring gooit.

Logitech, service zoals het hoort.

Door Douweegbertje op vrijdag 29 maart 2013 14:07 - Reacties (23)
Categorie: -, Views: 7.249

Inleiding

Ik ga hier een verhaaltje schrijven over allerlei zaken omtrent alles wat met 'bedrijven' te maken heeft. Daarnaast heb ik een test-case gemaakt om te bewijzen hoe het ook kan. Dit met één van mijn favoriete bedrijven: Logitech.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tegenwoordig kan iedereen al zijn eigen zaakje beginnen. Natuurlijk gaat het hier niet altijd om echte producten maar vaak ook om diensten.
In 2012 waren er 129.358 starters, mensen die dus hun eigen onderneming beginnen.
Eigenlijk kunnen we wel stellen dat we dus omkomen in het aantal bedrijven in Nederland.

Bedrijven - moeten - winst maken, een leuke omzet draaien en derhalve dus ook een goed bedrijfsplan hebben. Uiteindelijk is het niet zo lastig om een product X te verkopen, maar wat vele bedrijven vergeten is dat het hier niet bij blijft.

Waar geven wij om?

Anno 2013 kijkt iedereen maar naar één ding: de prijs.
We hebben websites zoals kieskeurig, independer, de pricewatch van tweakers en ga zo maar door.
Dit is populair omdat mensen zo geld kunnen uitsparen, makkelijk kunnen vergelijken. De rede dat zulke vergelijkingssites bestaan is totaal niet omdat dit specifiek voor de klant wordt aangeboden.

Het draait altijd om geld

Elke vergelijkingssite zorgt er in feite voor dat jouw product zo'n 5% duurder moet zijn. De sites linken namelijk elke keer naar de site waar jij het product kan kopen en krijgen hier geld voor.
Nu verschilt dit per product, categorie, prijs en noem het maar op. De kans is groot dat vergelijkingssite zo'n 1-8% krijgen per product die jij via zo'n site koopt.
Voor de actuele prijzen kun je kijken naar tradetracker, tradedoubler en overige affiliate-programma's. Daarnaast pakken deze affiliate bedrijven ook nog eens een percentage.

De klant is altijd de dupe

Als bedrijven niet zogenaamd moesten "investeren" in bedrijven die een % aftroggelen, waren jouw producten goedkoper geweest.
Uiteindelijk is er een enorme concurrentie op elk gebied, en gaan bedrijven snijden op allerlei vlakken om hun rendement zo hoog mogelijk te maken.

Op het moment dat bedrijf X, product Y voor 10,- aanbied, wilt bedrijf Z hoe dan ook het product voor 9.90 gaan aanbieden. Je zou denken dat dit voordelig is voor de klant, maar uiteindelijk kaatst de bal - altijd - terug naar de consument.

Voorbeelden

Er zijn hier talloze voorbeelden van, maar deze liggen eigenlijk altijd wel voor de hand.

- Bedrijven die een x % korting geven op een abonnement als je deze neemt, terwijl vaste klanten niets of minder krijgen.
- Bedrijven die een geweldige support geven als je vragen hebt over een product, een offerte wilt of overige informatie wilt. Terwijl dat als je eindelijk klant bent, je vervolgens een 30 minuten in de wacht mag gaan staan en uiteindelijk niet tot marginaal wordt geholpen.
- Etc.

Uiteindelijk...

zit iedereen te zoeken naar de meest goedkope producten, via fora's, mond-op-mond reclame en vergelijkingssites.
Puntje bij paaltje zit ook het merendeel te klagen als ze tegen iets aanlopen nadat ze het product hebben.
Hier zijn ook zat voorbeelden voor te noemen zoals;
- bedrijven die het product niet terug nemen
- bedrijven die maanden over een vervanging doen
- bedrijven die je amper contact mogelijkheden geven als je het product hebt: ->

KPN heeft tientallen, al dan niet honderden winkels over het land zitten. Hier kun je perfect terecht voor een nieuw abonnement, verlenging, telefoons etc.
Echter: Heb je een probleem, schade, wil je je abonnement lager zetten of wat dan ook? Dan kan dit niet hier, en moet je dat a; telefonisch, schriftelijk of via de website doen.
Wat is dit voor service? KPN wilt alleen nieuwe klanten, of klanten die iets opleveren helpen bij hun winkels.


De oplossing

De oplossing is om eens verder te kijken dan je neus lang is. Natuurlijk snap ik dat een korting van 5% op het product bij bedrijf X, mooier KLINKT dan de volle mep bij bedrijf Y.
Maar bedenk dan ook eens:
- waarom zou dit zijn?
- wat als ik het product heb, en het werkt niet meer?
- etc.

Vele sites hebben nu ook "klant reacties" en "ervaringen". Dit is een goede zaak, zei het niet dat mensen toch aardig blind worden van geld.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het bedrijf te "testen". Bel ze gewoon eens op met het punt dat je Product x stuk is gegaan, en wat er nu moet gebeuren.
Mocht je het antwoord krijgen in de vorm van een PR verhaal, of het antwoord dat je het zelf mag uitzoeken, dan weet je in feite al genoeg.

Koop je een Laptop bij bijvoorbeeld de blokker, dan moet je ook snappen dat op het moment van een defect blokker hier - niets - mee kan, behalve het terug naar de fabrikant sturen. Jij zit dan sowieso 1 maand zonder een product.

Dit zijn dingen die je vooraf al kunt weten / ruiken.

De test-case

Ik heb goede ervaringen, ook via vrienden met het bedrijf Logitech.
Op de regel hoor ik hier alleen maar belovende verhalen, natuurlijk zit het ook eens niet mee.

Het punt is dat hun degelijke producten verkopen voor 'ons tijdperk'. Hiermee doel ik op het feit dat alles zowat plastic is en uit 'vage' landen komt waar het allemaal net wat goedkoper is. Dit is gewoon een feit wat je tegenwoordig in vrijwel elk product tegen komt.
Dit is op zich niet erg, we betalen uiteindelijk ook niet echt de jackpot en je product werkt gewoon zoals het hoort.

Echter komt het gewoon eens voor dat je product er mee kapt, en dan hoort de kracht van het bedrijf naar voren te komen om hun verantwoording over het product te nemen.
Dit is iets wat onder andere Logitech doet:

- Knopjes van muizen laten het soms wel eens afwegen.
- Er komt wel eens een kabel breuk voor.

Van alle ervaringen hiermee, via-via die ik heb opgezocht (zo'n 10 stuks+) kun je ongeveer deze conclusie trekken:

Melding gemaakt:
90% - direct vervanging gekregen
10% - na opsturen direct vervanging gekregen.

Dit zijn gewoon hele positieve berichten.

De proef op de som

Als tweaker en ook gebruiker van bepaalde logitech producten wilde ik dit wel eens uit testen.
Ik vond het zelf niet nodig om mijn eigen product stuk te maken of te gaan liegen dat mijn product stuk was. Derhalve heb ik (weliswaar op mijn werk) een super oude muis gevonden.

De "logitech cordless mouse m-rn67". Een prehistorische draadloze bal muis.

http://www.telecommander.com/pics/links/mice/logitechcordlessoptmsrm67a/MOU-M-RN67-PB-unit.jpg


Uiteindelijk heb ik het kapje van de muis verwijderd, mijzelf als een achterlijke idioot gedragen en een nog achterlijke mail verstuurd naar logitech:
Beste,

Zoals u in de bijlage kunt zien, ben ik het klepje van mijn muis kwijt geraakt tijdens mijn verhuizing.
De muis werkte altijd perfect, maar zonder het klepje valt de bal van de muis er steeds half uit.
Ik zou het zonde vinden om een nieuwe muis te moeten kopen omdat ik het klepje kwijt ben.

Kunt u iets voor mij betekenen?
Bijlage:
http://i.imgur.com/d8caTN1.png


Uiteindelijk (staat in hun mail) willen ze altijd binnen 48 uur een antwoord geven.
Uw vraag is ontvangen. U kunt binnen 48 uur van ons een antwoord
verwachten.
Uiteindelijk kreeg ik op zaterdag, een paar uur naar mijn melding al een antwoord:
Wij hebben uw mail goed ontvangen en begrijpen dat u het klepje van uw muis kwijt
bent. Logitech heeft van dit apparaat geen reserve onderdelen meer beschikbaar. Wij
kunnen u wel het onderstaande voorstellen.

Logitech waardeert u als een trouwe klant en als teken van goede wil kan ik u een
loyaliteits kortingscode aanbieden. Met deze loyaliteits kortingscode kunt u een
order plaatsen op onze Logitech.com online winkel (http://www.logitech.com) met een
korting van 50%.
En hiermee bewijs ik maar eens het feit dat ik als oude en nutteloze klant voor hun, de beste service krijg. Dit zijn bedrijven die je graag wilt behouden in ons land, en die je de volledige support moet geven. Er zijn zoveel bedrijven die absoluut geen ene moer om jou als klant geven.

Maak eens het verschil met je portemonnee om eens bij de juiste bedrijven je producten te kopen.